Skip to the content

Erfarenheter

Från 1984 arbetade Jessica på Stockholms Stadsteater och medverkade bland annat i John Cairds uppmärksammade uppsättning ”Som ni vill ha det” och i cabaret Klara Damer.

Under åren 1984 och 1985 var hon medlem i TV-teaterensemblen och fick 1985 Dagens Nyheters Kasperpris. Några år senare, när ståuppkomiken ännu var i sin linda, prövade Jessica på denna nervpirrande konst på Westermans i Gamla Stan och åkte senare på en kort turné runt om i landet.

Efter den enorma framgången med Tre Kärlekar har vi fått följa Jessica i mängder av tv-produktioner, filmer och teaterföreställningar; Freud flyttar hemifrån, Tomten är far till alla barnen, Bröderna Karlsson med flera. Jessica sommarpratade 1997.

På Judiska Teatern har Jessica spelat i flertalet uppsättningar, bland andra ASKA av nobelpristagaren Harold Pinter.På samma teater hade även den egenskrivna pjäsen Min mormor Gladys premiär 2010 i regi av Gunilla Röör. Pjäsen blev en publik- och kritikersuccé. Jessica har turnerat med pjäsen runt om i Sverige och vann tillsammans med några andra tävlingen ”Puls på Sverige”, vilket resulterade i en inspelning för SVT. DN utnämnde också pjäsen som en av 2010 års bästa dramatik skriven av en kvinna.

Jessica har också spelat musikal My fair Lady 2007 på Göteborg Operan, Leva Livet 2011 på Chinateatern, och senast 2013 Familjen Adams på Lorensbergsteatern.